Cyberaanval Zorgorganisatie getroffen door cybercriminelen.

Je hebt het misschien wel gehoord: de Westfriese zorgorganisatie WilgaerdenLeekerweideGroep (WLGroep) is getroffen door een cyberaanval. Onbevoegden hebben zich toegang verschaft tot het computernetwerk van de organisatie, waardoor een aantal systemen niet goed werkten of offline moesten worden gehaald. De organisatie, die meerdere woonzorgcentra voor ouderen en gehandicapten heeft, is daardoor slecht bereikbaar geweest.

Dit is een ernstig incident, dat laat zien hoe kwetsbaar organisaties zijn voor cybercriminaliteit. Het kan iedereen overkomen, ook jou als MKB ondernemer. Uit onderzoek van ABN Amro blijkt dat de cybersecurity in het MKB vaak onvoldoende is in vergelijking met de toenemende dreiging van cyberaanvallen met bijvoorbeeld ransomware. Ransomware is een vorm van malware die bestanden op computers versleutelt tot het slachtoffer betaalt.

Cybercriminaliteit is een reële en groeiende bedreiging voor het MKB. Het is daarom zaak om alert te zijn en actie te ondernemen om je bedrijf te beschermen. Zo kun je voorkomen dat je het volgende slachtoffer wordt van een cyberaanval.

Wil je meer weten over de cyberaanval op WLGroep? Volgens de organisatie zijn er persoonsgegevens gestolen en mogelijk gelekt. De organisatie werkt hard aan het onderzoek en het herstel van de systemen en hoopt zo snel mogelijk weer volledig bereikbaar te zijn. Je kunt de updates over de situatie volgen op hun website.

JouwertWielinga•FE0O5A6186•Brandinginbeeld

Hulp nodig bij het cyberweerbaar maken van je bedrijf?

Cybercrime komt steeds vaker voor bij klein bedrijven. De impact van een cyberaanval is enorm voor een bedrijf. Met basis maatregelen kun je de kans en impact van een cyberaanval fors verlagen. Neem daarom contact met ons op voor vrijblijvend advies en ontdek de mogelijkheden om cyberweerbaar te worden!