Websitescan

Wil je weten waar de zwakke plekken zitten in jouw website en hoe je deze kunt versterken? Dan is onze speciale websitescan voor het MKB iets voor jou. We vertellen je graag over onze scan zodat je weet dat je goed zit met de websitescan van Asfelias.

Wat is een websitescan

Een websitescan is een manier om te controleren of je website goed beschermd is tegen cybercriminelen. Met deze scan verminder je de kans op een hack die kan leiden tot het verlies van je hele website, het lekken van klantgegevens of het infecteren van klanten met malafide software.

Een websitescan zoekt naar zwakke punten op een website, zoals verouderde plug-ins, gebruik van beveiligde verbindingen, onveilige instellingen en open poorten, die cybercriminelen kunnen gebruiken om binnen te komen.  Een websitescan is dus een soort gezondheidscheck voor je website.

Wat onze scan uniek maakt

De websitescan van Asfelias is anders dan een standaard websitescan. Onze websitescan zoekt niet alleen naar zwakke punten binnen je website, maar ook voor je e-mail. Denk hierbij aan zwakke punten omtrent het tegen gaan van spam, phishing en spoofing. Daarnaast wordt er ook handmatig gecontroleerd op foutieve instellingen, uitgevoerd onderhoud en preventieve maatregelen.

Op deze manier wordt er niet alleen een moment opname gemaakt, maar wordt er gekeken naar verbeteringen voor een proactieve beveiliging van een website en e-mail. De scan van Asfelias bestaat uit verschillende modules waardoor er een unieke scan voor elk bedrijf gecreëerd kan worden die past bij de wensen en behoeftes.

Onze doelgroep

Wij focussen onze dienstverlening op kleine ondernemingen met weinig tot geen IT personeel of ondersteuning. Denk hierbij aan installatiebedrijven, schilders, bouwbedrijven, autobedrijven en hoveniers. Maar ook webshop eigenaren, restaurants, bakkerijen, uitzendbureaus, architecten en accountants. Bedrijven die werken met digitale apparaten en minder dan 50 personeelsleden hebben vallen binnen onze doelgroep. We sluiten niet uit maar focussen onze dienstverlening wel op deze doelgroep omdat wij geloven dat deze groep ook hulp nodig heeft en verdiend.

Uit onderzoek van het Digital Trust Center is gebleken dat kleine bedrijven wel een doelwit zijn voor cybercriminelen, maar vaak te weinig investeren in het in orde brengen van de digitale basis beveiliging. Vaak wordt er gedacht dat de ICT-dienstverlener dit allemaal in orde heeft gemaakt terwijl dit in relatief veel gevallen niet zo is.  Hiermee zijn ze vaak gevoelig voor relatief simpele aanvallen die wel een grote impact kunnen hebben op de bedrijfsvoering. Dit vinden wij zonde! Wij willen deze bedrijven helpen bij het inzichtelijk krijgen van kwetsbaarheden binnen hun bedrijf en met praktisch en realistisch advies ervoor zorgen dat de kans op een succesvolle cyberaanval aanzienlijk verminderd.

Onze werkwijze

Bij Asfelias hanteren we een gestructureerde aanpak om uw bedrijf te beschermen tegen digitale kwetsbaarheden. Het begint met een kennismakingsgesprek, waarin we de wensen en bedrijfskritieke aspecten bespreken. Na een inventarisatie van de middelen en gegevens bepalen we samen het haalbare beveiligingsniveau met behulp van het Digital Trust Center’s risicoklasse-tool. Op basis hiervan stellen we een gedetailleerde offerte op, waarin de scan en verwachte kosten worden beschreven.

Zodra je akkoord gaat en de benodigde documenten ondertekent, plannen we de scans in, waarbij de keuze bestaat tussen scans met of zonder toegang. Met toegang verkrijgen we meer informatie over mogelijke kwetsbaarheden. We voeren scans uit voor verschillende onderdelen van een website, met specifieke instellingen om overbodige checks te vermijden.

Na het uitvoeren van de scans verwerken we de resultaten zorgvuldig, waarbij we twijfelachtige gevallen verifiëren met aanvullende tools. De bevindingen presenteren we in een rapportage, die we samen met u doornemen en waarover u vragen kunt stellen. Na feedback stellen we een actielijst op, waarin we geselecteerde adviezen en maatregelen vertalen naar concrete acties voor u en andere betrokken partijen. Eventueel voeren we een hertest uit ter controle van de genomen maatregelen.

Ontzorging waar mogelijk

We snappen dat voor een ondernemer het lastig is om bezig te zijn met cybersecurity. Vaak worden er argumenten gegeven als “het kost te veel tijd”, “ik weet niet waar ik moet beginnen” en “ik heb er geen verstand van” om niet te werken aan cybersecurity. Terwijl er wel steeds meer noodzaak is om de digitale veiligheid van je bedrijf op orde te hebben.

Om deze reden zijn wij Asfelias begonnen met het idee om dit proces, de basisbeveiliging van een klein bedrijf in orde maken, volledig te ontzorgen. Dit doen we als eerst door een vast contactpersoon te koppelen aan jou te koppelen. Deze persoon kent jou en weet precies hoe jouw bedrijf en situatie eruit ziet.

Je contactpersoon neemt je mee in het proces terwijl wij het ‘zware’ werk doen. We denken met je mee in elke fase van het proces, maken de communicatie en rapporten zo gemakkelijk mogelijk en vullen onze dienstverlening aan met onze partners waar dit nodig is. 

Voorkom een cyberaanval op jouw website

Cybercrime komt steeds vaker voor bij klein bedrijven. De impact van een cyberaanval zijn enorm voor een bedrijf. Met basis maatregelen kun je de kans en impact van een cyberaanval fors verlagen. Neem daarom contact met ons op voor vrijblijvend advies en ontdek de mogelijkheden om digitaal weerbaar te worden!

JouwertWielinga•FE396A3578•Brandinginbeeld