Inbraken in technische bedrijven: Gevaren voor uw data

De reeks inbraken bij technische bedrijven in de afgelopen weken baart zorgen. Naast de materiële schade, schuilt er een groot gevaar in de gestolen apparatuur: uw data.

Privé-informatie in verkeerde handen

Telefoons en laptops bevatten vaak gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens van klanten of zelfs bedrijfsgeheimen. In de verkeerde handen kan deze data leiden tot:

  • Datalekken: Gevoelige informatie kan online worden gelekt, wat reputatieschade en boetes kan opleveren.
  • Identiteitsfraude: Criminelen kunnen met gestolen data uw identiteit misbruiken voor oplichting of andere criminele activiteiten.
  • Chantage: Uw data kan worden gebruikt om u te chanteren, met alle nare gevolgen van dien.

Offline criminaliteit met online gevolgen

Deze inbraken tonen aan dat ‘offline’ criminaliteit steeds vaker online gevolgen heeft. Het is dan ook essentieel om passende maatregelen te nemen om uw data te beschermen:

  • Maak back-ups: Maak regelmatig back-ups van uw belangrijke data en sla deze veilig op,
  • Versleutel uw apparaten: Bescherm uw apparaten met een sterke pincode of wachtwoord en activeer versleuteling.
  • Installeer trackingsoftware: Gebruik betrouwbare tracking software om uw apparaten te lokaliseren en op afstand te kunnen verwijderen.
  • Wees alert: Wees alert op verdachte activiteiten en meld deze onmiddellijk.

Voorkom boetes en imagoschade

Door proactief te handelen, verkleint u de kans dat uw data in verkeerde handen valt. Zo voorkomt u niet alleen boetes voor datalekken, maar beschermt u ook uw reputatie en uw klanten.

Samenwerking is cruciaal

Naast uw eigen maatregelen is het belangrijk om samen te werken met de politie en andere bedrijven in de omgeving. Zo kunnen we criminaliteit samen effectiever bestrijden en onze data beter beschermen.

Laat u niet verrassen, neem actie!

Uitleg van apparatuur

Hulp nodig bij het cyberweerbaarder maken van je apparatuur?

Cybercrime komt steeds vaker voor bij kleinere bedrijven. De impact van een cyberaanval is enorm voor een bedrijf. Met basis maatregelen kun je de kans en impact van een cyberaanval fors verlagen. Neem daarom contact met ons op voor vrijblijvend advies en ontdek de mogelijkheden om je apparatuur cyberweerbaarder te maken!