CyberVeilig Check

CyberVeilig Check

Hoe staat jouw bedrijf ervoor met de basismaatregelen voor een weerbaar bedrijf? Om je hiermee op weg te helpen, heeft het Digital Trust Center de CyberVeilig Check ontwikkeld. We leggen je graag uit waarom deze check belangrijk is en hoe wij jouw bedrijf volledig kosteloos kunnen begeleiden door deze check.

Het groeiende probleem van cybercrime

De toenemende dreiging van cybercrime vormt een groeiend probleem voor bedrijven zoals die van jou, met een verontrustende stijging van meer dan 30% in het aantal aangiftes bij de politie elk jaar! Volgens de KVK wordt maar liefst 1 op de 5 ondernemers getroffen door een succesvolle hack, wat neerkomt op een gemiddelde van 294 Nederlandse bedrijven per week.

De impact van een succesvolle hack is verstrekkend, met gemiddelde kosten die oplopen tot 67.000 euro, inclusief herstelwerkzaamheden en mogelijke reputatieschade. Hierbij dient ook te worden opgemerkt dat in veel gevallen een datalek moet worden gemeld. Bovendien loop je het risico dat je dagen tot weken lang geen werk kunt uitvoeren, waardoor je niet alleen financiële verliezen lijdt, maar ook tijdelijk niet in staat bent om aan de behoeften van je klanten te voldoen terwijl je bezig bent met het herstelproces.

Hoe voorkom je een cyberaanval

In het huidige digitale tijdperk is het al te gemakkelijk om het doelwit te worden van een doorsnee aanval. Het is vergelijkbaar met het vergeten sluiten van de achterdeur terwijl je niet thuis bent. Veel hacks worden geautomatiseerd op grote schaal uitgevoerd en zijn niet specifiek gericht op jouw bedrijf. Deze “eenvoudige” aanvallen kunnen echter worden voorkomen als je de basisbeveiliging op orde hebt. Het belang van solide cybersecuritymaatregelen wordt hiermee benadrukt, aangezien het essentieel is om proactief te zijn in het waarborgen van de digitale veiligheid van jouw organisatie. Het implementeren van beveiligingsprotocollen en het regelmatig bijwerken van systemen zijn cruciale stappen om risico’s te minimaliseren en gevoelige informatie te beschermen. Maar veel bedrijven hebben echter geen inzicht in hoe ze ervoor staan qua weerbaarheid en hebben vaak de kennis en kunde niet om hier daadwerkelijk iets aan te doen. 

Wat is de CyberVeilig Check

Speciaal voor ondernemers die op het gebied van cybersecurity nog niet veel kennis en ervaring hebben, is er de CyberVeilig Check. Binnen een halfuur weet je wat je vandaag moet en kunt doen om een start te maken met jouw digitale veiligheid. We begeleiden je door de vragenlijst en voeren, waar nodig, steekproeven uit voor nauwkeurigere resultaten. Uit deze vragenlijst komt een actielijst waarmee je zelf aan de slag kunt gaan of waarmee je je IT-beheerder opdracht kunt geven. Deze actielijst bestaat uit verschillende instructies en tips die je helpen jouw bedrijf weerbaarder te maken. Liever advies op maat of begeleiding bij het implementeren van deze maatregelen? Als je de Cyberveilig Check begeleid met een van onze adviseur doorneemt dan helpen we je graag voor een gereduceerd tarief met het uitwerken en implementeren van het advies.

Voorkom een cyberaanval op jouw bedrijf

Elk bedrijf is anders. Maar elk bedrijf verdient het om beschermd te worden tegen cyberaanvallen. Hoe bescherm je jouw bedrijf? Waar begin je mee? Wij helpen je graag met het inzicht krijgen in jouw bedrijfsweerbaarheid aan de hand van de CyberVeilig Check van het Digital Trust Center. En dit doen we tijdelijk volledig kosteloos! Waar wacht je nog op?

Een gesprek is snel ingepland en gebeurt op je eigen bedrijfslocatie. Je hebt tevens ook geen uitgebreide kennis nodig van ICT, bij onduidelijkheden of vragen staan wij klaar om te helpen.

JouwertWielinga•FE0O5A6084•Brandinginbeeld