Cyberveilig APK

Cyberveilig APK

Elk jaar gaat je auto naar de garage voor een APK keuring zodat je weer veilig op weg kan. Maar heb je al eens nagedacht om dit te doen voor je bedrijf? Hoe weet jij of je goed werkende remmen hebt en of er misschien wel roest verstopt is? We vertellen je graag meer over onze Cyberveilig APK en hoe deze ‘keuring’ je kan helpen om je bedrijf weerbaarder te maken tegen cybercriminelen. 

Het groeiende probleem van cybercrime

Cybercrime is een groeiend probleem voor bedrijven zoals die van jou. Met een continue stijging van meer dan 30% van het aantal aangiftes bij de politie elk jaar weer! Volgens de KVK wordt 1 op de 5 ondernemers getroffen door een geslaagde hack, gemiddeld zijn dat 294 Nederlandse bedrijven per week. 

Een geslaagde hack kan verwoestende gevolgen hebben, met gemiddelde kosten van 67.000 euro, herstelwerk en mogelijke reputatieschade. Vergeet hierbij niet dat in veel gevallen een datalek moet worden gemeld. En dat je vaak dagen tot weken lang geen werk kan uitvoeren en hiermee niks kan doen voor je klanten terwijl je aan het herstellen bent. Wat kost dat voor jouw bedrijf?

Hoe voorkom je een cyberaanval

Tegenwoordig is een gemiddelde aanval vergelijkbaar met het per ongeluk open laten staan van de achterdeur wanneer je niet thuis bent. Veel hacks worden automatisch en op grote schaal uitgevoerd, zonder specifieke targeting naar jouw bedrijf. Het voorkomen van deze “eenvoudige” aanvallen is mogelijk wanneer je de basisbeveiliging van je bedrijf op orde hebt, en dit hoeft niet veel tijd of geld te kosten.

Vaak gaat het simpelweg om goed onderhoud, het maken van duidelijke afspraken, en samen actief werken aan een veiligere omgeving. Geen ingewikkelde processen en beleidsstukken, maar eerder heldere posters met uitleg en instructies. Denk aan het regelmatig bijwerken van apparatuur, snel reageren op meldingen, en bewust zijn van mogelijke gevaren en de stappen om een aanval te voorkomen. Het gaat om praktische maatregelen die elk bedrijf gemakkelijk kan begrijpen en toepassen.

Wat is de Cyberveilig APK

Een handige checklist met de belangrijkste punten voor de online beveiliging van jouw bedrijf. We stellen deze samen op basis van jouw wensen en het risiconiveau van jouw onderneming. Het risiconiveau bepalen we met behulp van de tool van het Digital Trust Center. Hiermee kiezen we de juiste checklist die past bij het gewenste beveiligingsniveau, waarbij we vragen aanpassen of toevoegen naar behoefte.

Bij elke scan ontvang je een op maat gemaakte lijst met richtlijnen die specifiek zijn voor jouw bedrijf. We bespreken bijvoobeeld cybersecurity-onderwerpen, zoals netwerkbeveiliging, back-up en herstelsystemen, wachtwoordgebruik en systeemonderhoud.

Voor veel vragen halen we de benodigde informatie uit verschillende apparaten. Als dat onvoldoende is, stellen we jou en je personeel gerichte vragen. Als er nog informatie ontbreekt of onbekend is, nemen we contact op met je ICT-partner met specifieke vragen of voeren we zelf steekproeven uit.

De resultaten van deze checklist presenteren we in een begrijpelijk overzicht, met minimaal gebruik van vakjargon en technische termen. We leggen uit wat we hebben ontdekt en geven aan welk risico er verbonden is aan deze bevindingen. Daarbij voorzien we je van praktisch advies en geven we duidelijk aan welke prioriteiten er zijn. Dit rapport kun je gebruiken om samen met je IT-partner de cyberweerbaarheid van je bedrijf te verbeteren. Indien gewenst, staan we ook klaar als tussenpersoon om te helpen bij de implementatie van de benodigde maatregelen.

Waarom een Cyberveilig APK uitvoeren

Het is belangrijk om periodiek inzicht te krijgen hoe weerbaar jouw bedrijf is tegen deze soort aanvallen. Zie het als de APK voor je auto, jaarlijks wordt gecontroleerd of je auto nog veilig is. Je kunt maar beter tijdens de APK ontdekken dat je remmen bijna versleten zijn dan wanneer je later ineens een noodrem moet uitvoeren en de remmen het begeven.

Voorkom een cyberaanval op jouw bedrijf

Een gesprek is snel ingepland en kan uitgevoerd worden bij jou op kantoor of online. Je hebt tevens ook geen uitgebreide kennis nodig van ICT, bij onduidelijkheden of vragen staan wij klaar om te helpen.

JouwertWielinga•FE396A3578•Brandinginbeeld